Onze activiteiten

Onze visie: Het ontwikkelen van een eigentijdse leeromgeving voor studenten, artsen en alle (para)medische beroepen

1.   Ontwikkeling van het Kennispact platform

Onze voornaamste werkzaamheden betreffen het bouwen van het platform dat toepasbare (bio)medische kennis in de public domain plaatst. Ons uitgangspunt is om just-in-time informatie te kunnen weergeven aan - in de eerste plaats - studenten en assistenten die in verscheidene (zorg)opleidingen zitten en zorgverleners die een snelle en betrouwbare referentie nodig hebben voor kennis die net niet te vinden is op het web, maar verborgen ligt in hoorcolleges, tips van docenten en kadertjes in leerboeken. Ons uiteindelijke doel is om een self-sustaining community-run platform aan te bieden, met de nadruk op het voorkomen van bias door bedrijven of bijvoorbeeld organisaties in de farmaceutische industrie. We denken dat we hiermee aan een behoefte in de ruimte van personalized (medical) education kunnen voldoen; een behoefte die we als zorgverleners (in opleiding) zelf zijn tegengekomen.

We kunnen dit realiseren door een gemotiveerde team van collega's in de opleidingen- en onderwijswereld die zich vrijwillig beschikbaar maken om ons te helpen. Zonder deze vrijwilligers hebben we dit platform nooit kunnen ontwikkelen.

Ontstaan vanuit studenten, ondersteund door docenten.

2.   Consultancy op het gebied van IT, platformontwikkeling en applicaties

We houden ons bezig met adviesgeving, kennisuitwisseling en (programmeer)technische ondersteuning voor soortgelijke initiatieven op het gebied van medische informatie en onderwijs(innovatie). Dit soort projecten hebben eenzelfde basisdoel, namelijk het bevorderen van het vergaren en uitwisselen van kennis (veelal voor studenten), maar hebben hun eigen unieke insteek. Deze projecten variëren van regionale tot landelijke initiatieven, met veel verschillende stakeholders en user cases. Als een aantal van deze projecten worden afgerond, plaatsen we hier onze referenties en case studies.

Wij werken graag samen met organisaties die interesse hebben in dit initiatief en zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Stuur ons een bericht als je betrokken bent bij zo'n initiatief.

3.   Onderzoek bij deze (kennis)initiatieven

Voor een van onze projecten doen wij tevens medisch-wetenschappelijk onderzoek om de potentie van een dergelijk kennisplatform te bepalen, waar we in dit specifieke project vooral kijken naar de user case betreffende patient empowerment en shared decision making, tussen patiënt en zorgverlener in de spreekkamer.

Zodra dit onderzoek afgerond is, zullen we hier meer informatie over dit onderzoek plaatsen.